időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Magyar Nemzet
Forrás: Hír Tv
2023.06.02. 20:47 2023.06.02. 20:54
Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspontja mellett Kövér László szerint. A házelnök erről a HírTV Napi aktuális című műsorában beszélt, és leszögezte: a mindenkori magyar kormánynak az a kötelessége, hogy hazánkat megóvja attól, hogy belesodródjon a háborúba, mint fogalmazott, kerül, amibe kerül!

Kövér László emlékeztetett: ha úgy lenne, ahogy Karácsony Gergely mondja, vagyis ha valóban háborúban állnánk Oroszországgal, az sokkal nagyobb veszteséget okozna, mint amit most kell elszenvedni a kormány jelenlegi nemzetközi politikájáért. Arra a felvetésére, hogy miért nincs a békepártiságban egyfajta nemzeti konszenzus, az Országgyűlés elnöke kifejtette,

ezek a politikusok bár azt állítják, hogy ők is a nemzet részei, meg a nemzet érdekeit képviselik, valójában nem. Ezek megvásárolt, kitartott emberek. Hát a dollárbaloldalról nem véletlenül beszélünk immáron hónapok óta, de most már azt hiszem, hogy nem is szégyellik, ha egyáltalán ilyen szégyenérzet valaha volt bennük, tehát nem is szégyellik, hogy gyakorlatilag külső zsoldban állnak, és nem aszerint politizálnak, hogy szerintük mi lenne a magyar emberek érdeke […] még az ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is a kormány álláspontját vallja a béke kérdésében, és nem pedig az ellenzék álláspontját, hanem a külső megbízóiknak próbálnak megfelelni azért, hogy a jövőben is megkapják ezeket a dollármilliókat, és úgy látjuk, hogy erre van készség és hajlandóság a Nyugaton.

Emlékeztetett, a fejlett Nyugat mostanra eljutott oda, hogy útonálló módjára veszik el a pénzünket, megfenyegetnek, hogy gyakorlatilag páriák leszünk egy olyan szövetségi rendszeren belül, ami elvileg az egyenrangúságra épül. Az Országgyűlés elnök úgy véli, ilyen helyzetben még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket,mert – tette hozzá – ebből az erkölcsi zsákutcában való mozgásból el kell jutni a falig, és majd fel kell tenni a kérdést, hogy ki, miért foglalt állást Európa eminens érdekeivel szemben európai politikus létére.

Azzal kapcsolatban, hogy megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament, Kövér László elmondta, ez nem Magyarország problémája, akik Magyarországot vették célkeresztjükbe, azok valójában az Európai Uniót rombolják szét, az Európai Unió morális hitelét bomlasztják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.