időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Láncfűrésszel ment az apjának, mert nem akart rezsit fizetni

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2023.06.08. 09:29 2023.06.08. 12:33
Láncfűrésszel ment az apjának, mert nem akart rezsit fizetni

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki az édesapját azért akarta láncfűrésszel megölni, mert azt kérte tőle, hogy a házuk rezsiköltségének egy részét fizesse ki – közölte az Ügyészség

A vádirat szerint a férfi Érden a szüleivel és testvérével élt együtt egy családi házban. A sértett 2019-től olyan anyagi helyzetbe került, hogy csak a felesége jövedelméből tudtak megélni, miközben az elkövető és testvérének keresete is kevés volt. Az elkövető és a sértett között a család megrendült anyagi helyzete miatt egyre gyakoribbá váltak a viták. Az apa 2019 őszén azt kérte a gyerekeitől, hogy negyven-negyvenezer forinttal járuljanak hozzá a rezsiköltséghez. Mivel ezt a férfi sérelmesnek érezte, ezért az édesapjával a viszonya még jobban megromlott.

Tavaly március 31. napján a férfi egyedül tartózkodott otthon, amikor úgy döntött, hogy az édesapjával való rossz kapcsolatnak úgy vet véget, hogy egy láncfűrésszel megöli, és a holttestét a kertben elássa. A férfi a láncfűrész üzemanyagtartályába benzint töltött, majd a kertben várta a sértettet.

Az apa délután érkezett haza, ekkor az elkövető a kezében lévő láncfűrészt – aminek kezelésében nem volt jártas – beindította, majd megöléssel fenyegetve a sértett felé indult.  

A férfi apja a támadás elől hátrált, de háttal a földre esett. Ekkor a láncfűrész váratlanul leállt. 

A férfi újraindította, közben édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni támadójától, aki ennek ellenére utolérte őt. Mivel a működésbe hozott fűrész motorja a láncot nem tudta forgásba hozni, így az elkövető csak a lánc fogazatával tudott a sértett combján, hasán és karján könnyebb sérüléseket okozni.

Amikor a láncfűrész újra leállt, a férfi ismét próbálta beindítani, amit kihasználva a sértett a kerítésen átmászva a szomszéd telekre menekült. Az elkövető a láncfűrészt végül be tudta indítani, és továbbra is megöléssel fenyegetőzve a sértett után ment, de a szomszédos ingatlanra már nem ment be, hanem az időközben odaérkező egyik rokona kérésének eleget téve a láncfűrészt leállította.

A férfi a helyszínen őt elfogó rendőr járőröktől még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az édesapját.

A Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.