Löszfalomlás miatt volt nehezebb eljutni Ausztriába vonattal

Löszfalomlás miatt kedd este Ausztriában Királyhida és Pándorfalu (Bruck an der Leitha és Parndorf), illetve Nezsider (Neusiedl am See) között leállították a vonatforgalmat, így változások léptek életbe az Ausztria és Magyarország közötti szakaszon.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 07. 6:11
Csajág, 2021. augusztus 9. A MÁV Start Zrt. egyik 431-es sorozatszámú, GanzMÁVAG-gyártmányú, elektromos meghajtású erõgéppel vontatott és InterCIty (IC) kocsikat is tartalmazó expressz vonatszerelvénye Balatonfüredrõl Budapest Déli pályaudvarára tart az idén villamosított vasútpályán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mávinform tájékoztatása alapján Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között a nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedésben vonatkimaradásokra, pótlóbuszos átszállásra, kerülő útvonalon közlekedő vonatokra kell számítani, az utazási idő akár több órával is megnőhet kedd estétől.

Érdemes tájékozódni az osztrák vasút (ÖBB) honlapján.

A viharos időjárás okozta akadály, löszfalomlás miatt a osztrák vasút kedd esti közleménye szerint legalább szerda reggelig pótlóbuszokat állít forgalomba a két érintett szakaszon. Hegyeshalom és Pándorfalu között ingajáratban motorvonat közlekedik.

Kedd este a Magyarországról Ausztria felé induló vonatok többsége csak Hegyeshalomig közlekedik, és vonatkimaradásokra is számítani kell.

Frissítés: Megszűnt a vasúti forgalomkorlátozás Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között.

A nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedés már zavartalan, nem kell pótlóbuszra átszállni – írta szerda reggeli közleményében a Mávinform. Kedd este arról tájékoztattak, hogy löszfalomlás miatt Ausztriában Királyhida és Pándorfalu (Bruck an der Leitha és Parndorf), illetve Nezsider (Neusiedl am See) között leállították a vonatforgalmat, emiatt változások léptek életbe az Ausztria és Magyarország közötti szakaszon. Az osztrák vasút  pótlóbuszokat állított forgalomba a két érintett szakaszon, Hegyeshalom és Pándorfalu között ingajáratban motorvonat közlekedett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.