Második világháborús robbanóeszközök kerültek elő + fotók

Nagy mennyiségben kerültek elő második világháborús robbanóeszközök Balatonfőkajár külterületén a közelmúltban – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Folyamőr Ezred2023. 06. 17. 12:42
null
Budapest, 2020. december 13. A IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen zajló földmunkák során elõkerült második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba 2020. december 13-án. A honvédség tûzszerészei ezen a napon este végzik el a bomba hatástalanítását. A tûzszerészmûvelet idejére a rendõrség mintegy 1 kilométer sugarú körben lezárta a területet. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejegyzésben olvasható, hogy az Ady Endre út közelében vízvezetékásás közben bukkantak a feltételezett robbanóeszközökre.

A tűzszerész járőrparancsnok a terület műszeres átvizsgálása során harminc darab 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot, két RPG 40-es kézigránátot, két RPG 43-as kézigránátot, három 45 milliméteres űrméret alatti páncéltörő lőszert, egy német T. Mi. 42-es harcjármű elleni aknát és öt kilogramm 7,62 milliméteres pisztolylőszert azonosított be.

A robbanóeszközöket a katonák elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.