Meghosszabbította a kormány a betéti kamatstopot

A méltánytalan jövedelemszerzés megakadályozását tűzték ki célul.

Magyar Nemzet
2023. 06. 27. 12:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb három hónappal növelte a kormány a betéti kamatstop idejét, ami június 30-án járt volna le – derült ki a Magyar Közlönyből. A kabinet döntése azokra vonatkozik, akik vagy intézményi befektetők – többnyire biztosítók, befektetési alapok, illetve különféle pénztárak –, vagy húszmillió forint feletti betétet elhelyező lakossági ügyfelek, akiknek látra szóló és maximálisan egy évre lekötött futamidejű befektetésük van. 

Az intézkedés célja az, hogy a befektetők ne jussanak kockázatmentesen olyan jövedelemhez, amit a jelenlegi helyzet nem tesz indokolttá. 

A kormány szintén három hónappal hosszabbította meg a jegybanki diszkontkötvények vásárlására vonatkozó tilalmat azok számára, akik a betéti kamatstop kapcsán érintettek. A kisbefektetőkre a kamatstop nincs komolyabb hatással, mivel a betéti kamataik nem érik el azt a szintet, amivel a kamatstopba ütköznének. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.