„Meglepetésszerű” akciót tartott a Momentum a karmelitánál

Hetedik alkalommal szervezett kordonbontást a Momentum parlamenti frakciója a budai várban, a helyszínen nagyjából 20-30 fő volt jelen.

2023. 06. 13. 9:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár hetedik alkalommal szervezett kordonbontást a Momentum parlamenti frakciója és néhány aktivistája a karmelita kolostornál, hogy ismételten a a pedagógusi életpályáról szóló törvényjavaslat ellen tiltakozzanak. A kordonok elbontása után – ami perceken belül megtörtént – Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő egy osztálynaplót akart átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben egyesre értékelte a kormány és Pintér Sándor belügyminiszter oktatásért végzett munkáját. 

Az akció elévültségét jól mutatja, hogy a helyszínen több volt a rendőr, mint kordonbontó, de a médiamunkások száma is vetekedett a kordonbontókéval. Ennek ellenére azonban Fekete-Győr András a Telexnek nyilatkozva kijelentette, hogy a kordonbontások folytatódni fognak, mert 

az Orbán-rendszerrel szemben nem lehet tessék-lássék módon fellépni.

A Momentum képviselői és maroknyi csapatuk legutóbb május 9-én az Európa-nap alkalmából vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen helyreállítani. A momentumosok továbbá hétpontos követelésüket is kifüggesztették a karmelita kolostor bejáratára, amelyben szabad sajtót, szabad és arányos választásokat és a sztrájkjog visszaállítását követelik a kormánytól.

A Momentum mai videójában meglepetésszerűnek nevezték az akciót, a felvételt itt lehet megtekinteni: 

Borítókép: Tóth Endre országgyűlési képviselő (Forrás: Facebook/Tóth Endre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.