időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Özönvíz zúdult Zuglóra + videó

Magyar Nemzet
2023.06.07. 19:06 2023.06.07. 19:17
Özönvíz zúdult Zuglóra + videó

Hatalmas eső csapott le Budapest néhány kerületére, ugyanakkor több városrész kimaradt az égi áldásból. Videóinkon a zuglói özönvizet mutatjuk, autóból nézve.

Szinte már elszokhattak tőle az országban, azonban idén sok idő után újra lecsaphat Medárd napján a zivatar. A felvételek Zuglóban készültek, több kerület viszont kimaradt az esőzésből.

A népi hiedelem úgy tartja, ha Medárd napján esik az eső, akkor a következő negyven napban is esni fog, viszont ha tiszta az idő, akkor negyvennapos szárazság következik.

Noha Medárd napja 8-án, csütörtökön lesz, már hetedikén és az azt megelőző napokban is országszerte alakultak ki zivatarok. Az alább látható, Zuglóban készült videókban egy autós szemszögéből láthatjuk az esőzést.

Egy másik felvétel a heves zivatarról: a videón jól látható, hogy a lehulló vízmennyiség ideiglenesen már-már az úttest vízelvezetési képességeit feszegeti.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.