Puzsér Róbert Suhajda Szilárd halálában is meglátta a politikát

Különös politikai törésvonalakról beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, Önkényes Mérvadó2023. 06. 01. 12:26
PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. október 13. Puzsér Róbert független fõpolgármester-jelölt Sétáló Budapest 2019 címû programjának eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a budapesti Krak'n Town szórakozóhelyen 2019. október 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hiszem, hogy hőst kéne csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az, nem fedezett fel semmit, a tevékenységének nem volt látható közhaszna” – fogalmazott a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában a publicista, amelyet a Mandiner szúrt ki. A publicista szerint a bulvármédia „úgy rabol rá a tragédiára, mint a hiénák a döghúsra”.

Elmondta a véleményét ő is Suhajda és a Mount Everest kálváriájáról, Puzsér Róbert úgy látja, a hegymászó a maga kedvére, a maga élményét hajtva készült felmenni a Mount Everestre, és pontosan tisztában volt ennek a kockázatával. Hangsúlyozta azonban:

„Nyilvánvaló, hogy jár a kegyelet és a részvét is. Azt hiszem, elsősorban a hozzátartozóinak. Nem gondolom, hogy a részvétlenség elfogadható akármilyen szenvedély esetében, ha az illető belehal. (…) De azt gondolom, példaképet sem kell fabrikálni belőle.” 

Beszélt arról is, hogy Suhajda Szilárd története szerinte figyelmeztetés minden függőnek, ugyanis az ember a szenvedélyébe könnyen belehalhat, és „talán érdemes választani, hogy az ember a családjának, a hozzátartozóinak, a gyerekeinek szánja oda magát, vagy igazán a szenvedélyének”. 

Végül kitért arra is, hogy „különös politikai törésvonalak” mentén oszlanak meg az álláspontok a profi hegymászó halálával kapcsolatban, mert szerinte míg a „NER-vélemények” döntően hősiesnek látják Suhajda életét és végzetét, és nagy földrajzi felfedezőkhöz hasonlítják őt, addig a liberálisok a „Minek ment oda?” típusú érveléssel élnek, mert zsigeri az ellenállásuk a „NER-véleménnyel” szemben.

Borítókép: Puzsér Róbert (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.