Rétvári Bence: Túl sok pénzt költött az EU a háborúra, ezért kér pótbefizetéseket

Az államtitkár kiemelte, az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 20:41
RÉTVÁRI Bence
Szeged, 2023. január 11. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Szegedi Fegyház és Börtön környezetbarát burkolatokat gyártó üzemében 2023. január 11-én. A körforgásos gazdaságba illeszkedõ üzemet a Nagyfa-Alföld Kft. üzemelteti fogvatartottak foglalkoztatásával. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemhogy odaadná az Európai Unió azokat a forrásokat Magyarországnak, amelyek járnak, hanem még pótbefizetéseket is kér, mert valószínűleg túl sokat költött a háborúra − mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Ipolydamásdon. 

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központ épületátadó rendezvényén arról beszélt, hogy lassan egy éve tart a huzavona Magyarország és az Európai Unió között. 

Az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának. Mindez annak ellenére történik, hogy még a mondvacsinált feletételeket is mind-mind teljesítette az ország. Ettől függetlenül az újabb folyósítások mégsem indultak el 

− fűzte hozzá az államtitkár. Hozzátette: az alapító atyák azért hozták létre az Európai Uniót, hogy a gazdasági együttműködések révén ne legyen több háború Európában.

– Most viszont azt látjuk, ahelyett, hogy a kontinens fejlődésének motorja lenne, a háború motorja lett az EU. Magyarország az EU nettó befizetője, mert minden fizetési kötelezettségnek eleget tett, míg az EU nem tesz eleget a fizetési kötelezettségeinek 

− mondta. A határ menti települések bebizonyították, hogy az uniós forrásokat akár országok közötti együttműködésben is fel lehet használni. A határokon átnyúló kapcsolatok az unió alapelvei közé tartoznak, csakúgy, mint a határok átjárhatósága. A határon átnyúló támogatások pedig azt kompenzálják, hogy a határ menti települések gazdasági, földrajzi adottságai általában periférikusak − fűzte hozzá Rétvári Bence.

A belügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központtal két társadalmi igényre is reagáltak.

 

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára  (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.