Sűrűbben járnak a balatoni hajók, júliusban indul a főszezon

Péntektől naponta közlekednek a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatai a Keszthely–Balatongyörök–Balatonmáriafürdő és a Balatonmáriafürdő–Balatongyörök–Szigliget–Badacsony útvonalon. Sűrűbben járnak a hajók a forgalmasabb kikötők között is.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 10:13
null
Siófok, 2022. július 2. Hajók a siófoki kikötõben 2022. július 2-án. Megkezdõdött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási fõidénye. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár-Tihany útvonalat meghosszabbították Balatonfüredig. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éves hajózási szezon több időszakra bontható, június végéig még az előidényi menetrend szerint közlekednek a járatok. Július 1-jétől indul a főidényi menetrend, és tovább sűrítik a hajóindításokat a legnépszerűbb útvonalakon.

Idén tíz útvonalon közlekednek a települések közötti hajójáratok, amelyek a déli és az északi partra tartó utasok igényeit is kiszolgálják.

Forrás: Bahart

Tavaly volt olyan nyári nap, amikor negyvenezren hajóztak a Balatonon. Összesen 2,1 millió utast szállított tavaly a Bahart, és ez a minimális cél erre az évre is – írja a LikeBalaton.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.