Újabb titkos dokumentumok feloldását kérték a dollárbaloldal botrányában

Kezdeményezik a titokgazdánál a dokumentumok nyilvánossá tételét. Kocsis Máté szerint új nevek, új adatok, és új tények váltak ismertté.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 13:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárt ülésen tárgyalta ma a nemzetbiztonsági bizottság a Nemzeti Információs Központ összefoglaló jelentését a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásával kapcsolatban. Sas Zoltán, a bizottság jobbikos elnöke lapunknak elmondta: a korábbiakhoz hasonlóan támogatja a dokumentum titkosítás alóli feloldását, így a titokgazdához fordulva kérte is azt. 

Sas Zoltán elmondta: legkorábban a jövő hét második felére érkezhet meg a feloldás, a dokumentumokat azután a bizottság is közzé teszi saját honlapján.

A mai zárt ülés után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán azt írta, 

„Új nevek, új adatok, és olyan új tények váltak ismertté, melyek segítenek jobban megérteni, a dollárbaloldal kulcsfigurái hogyan szervezték meg a pénz útját, miként gazdagodtak a néhány külföldi »mikroadományozó« milliárdjaiból, és hogyan készítették elő a külföldi beavatkozási kísérletet a magyar választásokba 2022 elején”.

Mint fogalmazott, ahogy a korábbi nemzetbiztonsági ülések alkalmával, ezúttal is kezdeményezte a titkosítás feloldását, mert hazánk belügyeibe való durva beavatkozásról van szó, amiről a magyar állampolgároknak joguk van tudni, és amely nem ismétlődhet meg újra. – Sem egy év múlva az európai parlamenti és önkormányzati választáson, sem máskor. Magyarország szuverenitása nem játék!

A dollárbaloldal persze mindent tagadni próbál. De hamarosan kiderül, nagyon is tudtak a történtekről. Szövevényes céghálókon keresztül trükköztek a külföldről kapott pénzzel

 – hangsúlyozta a politikus..

Hozzátette, ami pedig az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetést illeti: a magyar jogszabályok világosak, ezért javaslom a dollárbaloldal pártjainak, keressék meg az elgurult dollárokat, és fizessék ki a bűn árát. Ha nem találják, beszéljenek egymással.

A Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz az Egyesült Államokból érkezett támogatások ügye tavaly ősszel került először a nemzetbiztonsági bizottság elé, ahol titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a bizottság.

a magyar titkosszolgálatok vezetői megtették első jelentésüket a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban. Az anyagot első körben 2051-ig titkosították, azonban Kocsis Máté már akkor kezdeményezte ennek feloldását,

miután „az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak”. 

– Az ügyben megismert tények megdöbbentők, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett

 – mondta Kocsis Máté.

A titkosítás feloldását Sas Zolán is támogatta. Mint fogalmazott, célja, hogy a titokgazdával kapcsolatos egyeztetések után nyilvánosságra tudjunk hozni minél többet az általunk megismert titkosszolgálati anyagokból.

 

Borítókép: (fotó: Mirkó István)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.