Viccből riasztotta a mentőket egy ismeretlen telefonáló

Nagyon felháborodtak az eset miatt a környéken élők.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 06. 26. 12:48
null
Budapest, 2022. augusztus 27. Mentési bemutató a mentõnapon a budapesti Városligetben 2022. augusztus 27-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén egy tizenhat éves lány újraélesztéséhez kérte Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi. A telefonáló azt állította, hogy látja a történéseket, de nem mer közelebb menni.

A hívás megszakadt, a mentésirányító több mentőegységet riasztott, köztük a miskolci mentőhelikoptert is. A mentők perceken belül a helyszínre értek, ám hiába fésülték át a környéket a rendőrökkel, senkit sem találtak.

A mentésirányítás közben folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, de nem vette fel a telefont. A mentők nem feltételezték, hogy bárki is viccelne ilyesmivel, hamar 

kiderült, hogy csak rossz tréfáról van szó.

A mentősök megkönnyebbültek, hogy ezúttal nem volt szükség a beavatkozásukra, az eset nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosság körében is – számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.