Vitorlás kormánylapátját tépték le a kardszárnyú delfinek + videó

A Gibraltári-szorosnál nem ez volt az első ilyen jellegű eset, a kardszárnyú delfinek rendszeresen támadnak meg hajókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Live Science2023. 06. 16. 18:21
Kardszárnyú delfin
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gibraltári-szorosnál már ezelőtt is támadtak hajóra kardszárnyú delfinek, erről az esetről azonban videó is készült – adta hírül a Live Science.

A hajó kapitánya, Dan Kriz elmondta, hogy a víziállatok 

üldözőbe vették őket, és egyből a kormánylapátot támadták, a támadás csak akkor ért véget, amikor teljesen leszakították azokat.

A támadás körülbelül negyedóráig tartott.

Szakértők szerint nagyon valószínű, hogy a térségben azért váltak gyakoribbá az ilyen jellegű támadások, mert egy kardszárnyú delfinnek valamikor rossz tapasztalata lehetett egy hajóval – például megsebesíthette egy hajócsavar –, majd elkezdte megtámadni a vízi járműveket, a többi példány pedig eltanulhatta a viselkedését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.