Jakab Péter volt kabinetfőnökét meglepte, hogy még tagja a Jobbik pártalapítványának

Molnár Enikő szerint a mostanában Karácsonynak és Bajnainak nyílt levelet írogató Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök lassan írhatna egy nyílt levelet a Jobbik pártalapítványának is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 13:58
Molnár Enikő, Jakab Péter, Jobbik
Borítókép: Molnár Enikő volt kabinetfőnök és Jakab Péter, a párt leváltott elnöke (Fotó: Mirkó István)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepte Molnár Enikőt, hogy még mindig kuratóriumi tag a Jobbik pártalapítványában. Jakab Péter, a párt korábbi elnökének bizalmasa a Magyar Nemzet ma megjelent cikkére reagálva közösségi oldalán azt írta: 

Hát ez jó! A Magyar Nemzet cikke szerint még mindig kuratóriumi tag vagyok a Jobbik pártalapítványában, noha a pártból már egy éve eljöttem, kuratóriumi ülésre meg több mint egy éve nem is kaptam meghívót.

Molnár Enikő szerint ez „vagy azt jelenti, hogy több mint egy éve nem hívott össze a Jobbik pártalapítványa kuratóriumi ülést, vagy összehívtak, de az egyik kuratóriumi tagot− ezek szerint engem − arra nem hívták meg”. 

A párt volt kabinetfőnöke szerint mindezek után adja magát a kérdés, „a temérdek közpénzből működő Jobbik-pártalapítvány törvényesen működik-e akkor, amikor így döntenek a ti pénzetek elköltéséről”. „Persze egyesek biztosan jól élnek belőle” – fogalmazott Molnár, aki hozzátette: 

„a mostanában Karácsonynak meg Bajnainak nyílt levelet írogató Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök lassan írhatna egy nyílt levelet a Jobbik pártalapítványának is. Ha tényleg érdekli az átláthatóság, kezdheti a söprögetést a saját portáján”.

A volt jobbikos leszögezte: a kuratóriumban betöltött tagságért soha semmilyen anyagi juttatást nem fogadott el.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Faragó Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője, Lejer Zoltán pártigazgató helyettese lett a párt alapítványának új kuratóriumi tagja – amint egy friss bírósági végzésből kiderült. Eszerint a Jobbik Magyarországért Alapítvány májusban kérelmet terjesztett elő az alapítvány nyilvántartási adatainak módosítása iránt, a Fővárosi Törvényszék pedig július 14-én meghozott végzésében leírta, hogy az alapítvány testületének új tagja Faragó Tamás. 

A vonatkozó bírósági végzésből ugyanakkor az is kiderül: „a kuratórium összetétele egyebekben nem változott”, vagyis a testület tagja maradt Jakab Péter ex-pártelnök volt kabinetfőnöke, Molnár Enikő is,

aki tavaly nyáron igen viharos körülmények között távozott a Jobbikból Jakab Péterrel együtt. A történtek ellenére a Jobbik a mai napig nem szüntette meg Molnár Enikő tagságát az alapítvány kuratóriumában, ahol 2020 óta tölt be tisztséget. 

 

Borítókép: Molnár Enikő volt kabinetfőnök és Jakab Péter, a párt leváltott elnöke  (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.