időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Menczer Tamás: az oroszok és az ukránok mellett magyarok halnak meg a háborúban

Munktársunktól
2023.07.03. 15:05 2023.07.03. 15:35
Menczer Tamás: az oroszok és az ukránok mellett magyarok halnak meg a háborúban

Ungár Péter napirend előtt arról beszélt, hogy az Országgyűlésben az elmúlt időszakban hiába próbált bárki bármilyen érdemi vitát generálni, „alapvetően nem tudtunk érdemes számot tartani a választópolgárok figyelmére”. 

Az LMP képviselője szerint mindenki csak az ellenfeleit becsmérli, ezzel is növelve a magyar politikai megosztottságot, pedig lehetne arról is beszélni, hogy a multinacionális vállalatoknak egyre nagyobb befolyása van az életünkre, és olyan algoritmuson keresztül irányítják a világot, amire nincs ráhatásunk. Ungár szerint az Országgyűlés ebben az időszakban tragikusan végzett abban az értelemben, hogy nem az emberek számára fontos témákról volt benne szó. 

Menczer Tamás a válaszában visszautasította, hogy az Országgyűlés ne az embereket érdeklő témákkal foglalkozott volna. A külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: nem hiszi, hogy a magyar embereket a bevándorlás nem érdekli, főleg most, amikor a kötelező kvóta újra napirenden van.

Aztán itt van a háború. Szerintem nem lehet azt állítani, hogy a háború az embereket nem érdekli, és éppen ezért fogalmaztuk meg azt, hogy a magyar emberek érdeke a béke, az azonnali tűzszünet, béketárgyalások, mert életet menteni csak így lehet

 – fogalmazott Menczer, emlékeztetve arra, hogy az oroszok és az ukránok mellett magyarok halnak meg ebben a háborúban. 

– Azt sem gondolom, hogy a szankciók, az energiaremelkedés és az infláció nem érdekli a magyar embereket. Épp ellenkezőleg. Éppen ezért mondtuk azt, hogy a káros szankciókat mindenekelőtt az energetika területén meg kell szüntetni, hogy a káros hatásaikat csökkenteni tudjuk, és hogy az életszínvonalat meg tudjuk őrizni, a magyar emberek életét meg tudjuk védeni. Tehát számos olyan fontos kérdés van, amelyekről beszéltünk – mondta az államtitkár.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.