Menczer Tamás: az oroszok és az ukránok mellett magyarok halnak meg a háborúban

Menczer Tamás nem hiszi, hogy a magyar embereket a bevándorlás nem érdekli.

Munktársunktól
2023. 07. 03. 15:05
MENCZER Tamás

MENCZER Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Az Országgyűlés plenáris ülése MENCZER Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter napirend előtt arról beszélt, hogy az Országgyűlésben az elmúlt időszakban hiába próbált bárki bármilyen érdemi vitát generálni, „alapvetően nem tudtunk érdemes számot tartani a választópolgárok figyelmére”. 

Az LMP képviselője szerint mindenki csak az ellenfeleit becsmérli, ezzel is növelve a magyar politikai megosztottságot, pedig lehetne arról is beszélni, hogy a multinacionális vállalatoknak egyre nagyobb befolyása van az életünkre, és olyan algoritmuson keresztül irányítják a világot, amire nincs ráhatásunk. Ungár szerint az Országgyűlés ebben az időszakban tragikusan végzett abban az értelemben, hogy nem az emberek számára fontos témákról volt benne szó. 

Menczer Tamás a válaszában visszautasította, hogy az Országgyűlés ne az embereket érdeklő témákkal foglalkozott volna. A külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: nem hiszi, hogy a magyar embereket a bevándorlás nem érdekli, főleg most, amikor a kötelező kvóta újra napirenden van.

Aztán itt van a háború. Szerintem nem lehet azt állítani, hogy a háború az embereket nem érdekli, és éppen ezért fogalmaztuk meg azt, hogy a magyar emberek érdeke a béke, az azonnali tűzszünet, béketárgyalások, mert életet menteni csak így lehet

 – fogalmazott Menczer, emlékeztetve arra, hogy az oroszok és az ukránok mellett magyarok halnak meg ebben a háborúban. 

– Azt sem gondolom, hogy a szankciók, az energiaremelkedés és az infláció nem érdekli a magyar embereket. Épp ellenkezőleg. Éppen ezért mondtuk azt, hogy a káros szankciókat mindenekelőtt az energetika területén meg kell szüntetni, hogy a káros hatásaikat csökkenteni tudjuk, és hogy az életszínvonalat meg tudjuk őrizni, a magyar emberek életét meg tudjuk védeni. Tehát számos olyan fontos kérdés van, amelyekről beszéltünk – mondta az államtitkár.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.