Bedrogozva ment a rendőrségre a középkorú férfi

A férfi felidegesítette magát egy internetes videó miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: ugyeszseg.hu2023. 07. 31. 10:30
null
Budapest, 2023. június 15. Rendõrségi közúti ellenõrzés Budapesten, az Alkotás úton 2023. június 15-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Mûveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenõrzési terve alapján tart a rendõrség országos akciót. Ebben az idõszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülõ embereket szûrik ki. Ideges lett, egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért a férfi amfetamin fogyasztás után beült a kocsijába, és elment a rendőrségre, hogy . Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ideges lett egy videómegosztón látott felvétel miatt egy negyvenes éveiben járó férfi 2021 őszén, ezért amfetaminfogyasztás után kocsiba ült és elment a rendőrségre, hogy tanácsot kérjen a videó hitelességéről – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A férfi a rendőrkapitánysághoz érve először kiszállt az autójából, majd visszaült és beparkolt az épület udvarára. Mikor rendőrök odamentek hozzá, a férfi zavart és agresszív lett, ezért vér- és vizeletmintát vettek tőle.

A kábítószer fogyasztásával kapcsolatban az ügyészség a férfival szemben először feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött azért, hogy a férfi legalább hat hónap időtartamú kábítószer-használattal kapcsolatos kezelésen vegyen részt. 

Mivel a férfi ezt nem tette meg, az ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés mellett, kábítószer-birtoklás miatt is vádiratot nyújtott be ellene. A férfit így a bíróság mindkét bűncselekmény miatt elmarasztalta, és kiszabott vele szemben kétszázezer forint pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint készáz óra közérdekű munkát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.