Brüsszel jól fizetett bürokratái totális alkalmatlanságról tettek tanúbizonyságot

Mire költöttek 70 milliárd eurót Ukrajnában? – tette fel a kérdést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a parlamentben.

2023. 07. 04. 11:06
Szijjártó Péter külügyminiszter Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel azt akarja, hogy a magyar emberek fizessenek többet a rezsiért, míg a bizottsági bürokraták kapjanak több fizetést, ettől nekem is kinyílik a bicska a zsembemben – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál. A Fidesz képviselője rámutatott: Brüsszel újabb eurómilliárdokat kér Magyarországtól, miközben nem fizették ki a nekünk járó pénzeket.

 

– A baloldal a kezdetektől tagadta a kötelező kvótát, míg mára kiderült, hogy ez valóban létezik. Amerre az unió halad, az egyenes út a csőd felé 

 

– tette hozzá.

Válaszában Szijjártó Péter külgazdasági és külügymiiszter közölte: ellentétes az európai szerződésekkel, szabályokkal és értékekkel, hogy az EU nem fizeti ki a nekünk járó forrásokat. – Minden változtatási javaslatot, amit Brüsszel kért, Magyarország megsavazott, tehát politikai alapon nem kapjuk meg a forrásokat. Brüsszelben máris eltapsolták a mostani hétéves költségvetést 2,5 év alatt. A fegyverszállítások a háború meghosszabbításával járnak – hívta fel a figyelmet a külügyminiszter.

Mint mondta, a szankciók súlyos károkat okoznak Európának, miközben a háborúért semmilyen felelősséggel nem tartoznak az európai emberek. Kiemelte: a szankciós célokból egyetlen elemet sem sikerült elérni, az orosz gazdaság nem omlott össze. Szólt arról is, hogy Brüsszel jól fizetett bürokratái a totális alkalmatlanságról tettek tanúbizonyságot. – Mire költöttek 70 milliárd eurót Ukrajnában? Hol van Magyarország és Lengyelország pénze? Miért kell pluszpénzt adnunk a bizottságnak az újraindítási hitel kamataira? – tette fel a kérdéseket a miniszter.

 

– Nem engedünk a rezsicsökkentésből, nem támogatjuk a büroktaták fizetésemelést, nem adunk több pénzt Ukrajnának, amíg a korábbi összegek felhasználásval nem számoltak el

 

– szögezte le Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.