Elutasította az Országgyűlés békepárti határozatát a DK-s vezetésű Erzsébetváros

A kerület nem ítéli el Oroszország katonai agresszióját és nem ítélik el az elhibázott gazdasági szankciókat sem.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 20:42
Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb baloldali vezetésű önkormányzat napirendre sem tűzte, vagy egyenesen elutasította a békepárti határozatot. 

A főváros VII. kerületében pedig a visszájára fordították a szöveget: Niedermüller Péter DK-s polgármester módosító javaslatokat nyújtott be, azonban olyan változtatásokat javasolt, amelyben például nem ítélik el Oroszország katonai agresszióját, nem ítélik el az elhibázott gazdasági szankciókat, sőt megvédik azokat, nem állnak ki a sokat szenvedő kárpátaljai magyar közösség mellett sem

− emelte ki összeállításéban a Hír TV

Benedek Zsolt, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint itt azt kellett volna kimondani, hogy Magyarország, a magyar emberek a béke pártján állnak. Hozzátette: sajnos ma ebben a baloldal nem volt partner. 

Még április végén küldte el a parlament békepárti határozatát minden magyarországi polgármesternek a Megyei jogú Városok Szövetségének elnöke, arra kérve őket, fogadják el azt, ezzel is erősítve az ország békepárti álláspontját. Azóta pedig mintegy 1500 település képviselő-testülete döntött a határozat támogatásáról. 

 

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.