Több mint 27 milliót csalt ki elesett emberektől egy pár érdekházasságokkal

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy pár ellen, amely elesett embereket hálózott be és forgatott ki a vagyonukból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 07. 19. 10:53
A,Police,Officer,Handcuffs,A,Suspect, bilincs, ismeretlen,
Bilincs, Letartóztatás, bilincsben Fotó: Vladimir Tretyakov Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pár, amelynek közös gyermeke is van, 2018-ban elhatározta, hogy megszerzi idős vagy szellemileg leépült, de ingatlannal és más vagyonnal rendelkező férfiak pénzét. A módszerük az volt, hogy 

a nő elhitette a kiszemelt férfiakkal, hogy egyedülálló, és beléjük szeretett.

A nő egy sértettet magához költöztetett a fóti házába, az élettársát pedig a testvéreként mutatta be. A közös élet ígéretével megtévesztett sértettel eladatták a házát, a pénzt felélték, és a férfit a házuk melléképületébe költöztették.

Miután a pénzt megszerezték, már nem törődtek a sértettel, a havi bevételeit is elvették, és a ház körüli munkák elvégzésére kényszerítették. A sértett férfi végül a melléképületben lakva halt meg betegség miatt.

Ezt követően 2019-ben egy mentálisan visszamaradt férfival jártak el hasonló módon. Tőle ugyancsak egy budapesti lakást csaltak ki. 

A nő hozzá is ment feleségül, és a pár időközben született gyermekének apjaként is őt jegyeztették be.

A sértettet az elkövetők házicselédként tartották, és még a nyugdíját is elvették. Vevőként is kihasználták gépkocsi-adásvételeknél, hogy ismerőseiknek ne kelljen átírási illetéket fizetniük. Emiatt a sértett ellen szabálysértési eljárás is indult.

A nő 2021-ben még egy sértettet megpróbált behálózni, de időközben egy bejelentésre megindult büntetőeljárás ebben megakadályozta.

Az elkövetők több mint 27 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis vád vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.