Felrobbant a vendég kezében a puska, a karbantartás nem volt az igazi a budaörsi lőtéren

Majdnem az életébe került.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 13. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy lőtéren tartott élménylövészet alkalmával olyan puskát adott egy vendége kezébe, amely a karbantartás hiánya miatt a lövés pillanatában a férfi kezében felrobbant.

Azt írják, hogy a férfi egy budaörsi lőtéren volt lövészvezető és gondnok, feladatai közé tartozott a lövészetre érkező fizető vendégeknek átadott fegyverek állapotának felmérése.

Forrás: Ügyészség

2020. május 31-én az elkövető élménylövészetet tartott a budaörsi lőtéren, ahol a sértett olyan élménylövészeti csomagot vásárolt, amelybe többek között beletartozott egy Barett Model 99 típusú mesterlövész puskával leadható két lövés is. A puska töltését-ürítését a lövésvezetőként jelenlévő vádlott végezte. A lövészvezető a férfinak a lövésekhez egy olyan puskát adott át, amely a kenőanyag hiánya és a felhalmozódott szennyeződés miatt nem működött megfelelően. 

Mindez a vádlott számára egyszerű szemrevételezéssel is észlelhető lett volna, így a tisztítást a vádlott még a használat előtt is elvégezhette volna.

Amikor a második lövés leadása előtt az elkövető a puskát csőre töltötte, a puska csövének egyik belső alkatrésze eltört. A sértett a mesterlövész puskát ezután úgy vette kézbe, hogy a fegyver már nem volt alkalmas a biztonságos és rendeltetésszerű használatra. A puska elsütésekor, a csőben a töltény felrobbant, és a fém alkatrész a válltámaszból kitörő fémdarabokkal együtt a sértett mellkasába fúródott.

A férfi a fegyver felrobbanása miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett el, a sértett halála csak a kórházi életmentő műtétnek köszönhetően nem következett be – írják

Borítókép: A fegyver (Fotó: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.