Robbanóeszköz miatt kiürítették a gárdonyi kempinget

Kiürítette a rendőrség Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget egy robbanóeszköz miatt, majd elszállították a második világháborús szovjet repeszbombát – tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t szombat este.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 15. 19:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a rendőrség kiürítette Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget, mert egy fürdőző a Velencei-tóból kivitt és a kemping területén letett egy feltételezett robbanóeszközt.
A tűzszerészek megállapították, hogy egy 15 kilogrammos, második világháborús szovjet repeszbomba került elő. Mivel a robbanóeszköz szállítható állapotban volt, elvitték a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik. A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére elrendelt lezárást – tette hozzá.

Borítókép: A Velencei-tó Agárdnál (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.