időjárás -3°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Fontos megbízást kapott Deutsch Tamás Orbán Viktortól

Magyar Nemzet
2023.07.25. 07:24 2023.07.25. 09:34
Fontos megbízást kapott Deutsch Tamás Orbán Viktortól

A budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnökévé nevezte ki Orbán Viktor Deutsch Tamást 

– ezt a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője jelentette be a közösségi oldalán. Deutsch Tamás a kinevezéséről szóló dokumentumot is megosztotta, amelyben az áll, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség 05. számú Választókerületi Tanácsa őt javasolta a választókerület elnökévé. 

Ez a választókerület a VI. és a VII. kerületet fedi le, a körzet jelenlegi egyéni képviselője a DK-s Oláh Lajos. 

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a jelöléssel egyetértett, így július 24-től életbe lépett az EP-képviselő megbiztatása. Sajtóhírek szerint a választókerületi elnökség lényegében azt jelenti, hogy Deutsch Tamás lehet 2026-ban az erzsébetvárosi jelölt. 

Deutsch Tamás egyébként 1998 és 2002 között már volt egyéni képviselő Budapesten a 9. számú egyéni választókerületben, ami a régi választási rendszerben a VII. kerületet fedte le. A Fidesz-alapító politikus 2009 óta megszakítás nélkül EP-képviselőként dolgozik. 

Hajrá, Terézváros, hajrá, Erzsébetváros, hajrá, Fidesz! Ennyi – írta bejegyzéséhez a fideszes EP-képviselő.

Új pozíciója kapcsán lapunk kérdésére Deutsch Tamás elmondta: választókerületi elnökként a feladata az lesz, hogy a jövő évi önkormányzati, valamint az EP-választás kampányára való felkészülést irányítása, miként a többi 105 választókerületi elnöknek is. Mint fogalmazott, mind Terézvárosban mind Erzsébetvárosban komoly ambícióik vannak, mindkét kerületben önkormányzati választási sikerre készülnek. Arra, hogy az új tisztsége mellett a jövő európai parlamenti választásokon is megméreti-e magát, a Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: arra készül, hogy európai parlamenti képviselőjelölt legyen 2024-ben. 

 Nekem az a tervem, hogy jövőre európai parlamenti képviselőjelölt legyek, de a jelölt-és listaállítás majd csak év végén, jövő év elején esedékes. Bízom benne, hogy bizalmat kapok a Fidesz döntéshozó testületeitől 

– fogalmazott a képviselő. Hozzátette: a 2026-os parlamenti választásokkal kapcsolatos hírek – miszerint három év múlva ő indulhat Erzsébetvárosban – azok találgatások, jelenleg a 2024-es EP-választásokra fókuszál.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.