Orbán Viktor: Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér

A miniszterelnök beszédet mondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 8:05
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatása Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős, eltökélt és hazájukat szerető fiatalok állnak itt. Olyan emberek, akik képesek már fiatalon is komoly döntéseket hozni

− emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén. A kormányfő hangsúlyozta: „elismeréssel tartozunk mindazoknak, akik a haza szolgálatának irányába terelték önöket”.

A Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküjüket a végzett hallgatók. 

Orbán Viktor kiemelte: évről évre van tisztavatás, százak köteleződnek el a rendvédelmi szervek mellett, de az idei az első alkalom, hogy a Ludovika épülete előtt teszik azt. 

A Ludovika ugyanis egyet jelent a hazai iránti hűséggel, a nemzet szolgálatával, a közösség iránti felelősségvállalással. Azzal a felismeréssel, hogy az erőseknek kötelességük megvédeni a gyengébbeket.

− Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér − emelte ki a miniszterelnök. Mint mondta, a legkomolyabb elszánás ahhoz kell, hogy erőt vegyünk saját magunkon, parancsoljunk magunknak, és rendben tartsuk a szakmai és magánéletünket. Látunk olyan fiatalokat is, akik nem szeretnek felelősséget vállalni, nem akarnak elköteleződni valami mellett. Van, aki kinövi ezt, és úgy dönt, hogy beáll az állami szolgáltba.

– Aki a felelősségteljes tiszti életet vállalja, az a magyarságát vállalja. Önök ma vállalják, hogy nehéz időben is erősek maradnak, hogy megvédik a gyengéket és elesetteket, megfékezik azokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. Ezzel azt is vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állítanak.

Mint mondta, 

olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, mivel a rengés epicentruma a szomszédunkban van. Korunk háborúja Magyarország tőszomszédságába zajlik, közben pedig migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat. Éppen ezért szükség van erős országra, kormányra, hadseregre és rendvédelmi szervekre. Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek viszont fennmaradnak. Ezért minden egyes nap erősítenünk kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket

 – hangsúlyozta a kormányfő.

− Kérem, tegyenek meg mindet, hogy hűek is legyenek esküjükhöz – zárta beszédét  a miniszterelnök. 

A rendezvényt idén új helyszínen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Ludovika Akadémia főépülete előtti téren tartották meg.

 

Borítókép: A Szent Korona másolata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén az egyetem főépülete előtti Ludovika téren 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.