Kerületi lakosok finanszírozzák a fővárosi Szilágyi Erzsébet fasor felújítását

Lenne helye annak a háromszázmillió forintnak a II. kerületben, amit Őrsi Gergely baloldali polgármester a Szilágyi Erzsébet fasor felújítására elkülönített az önkormányzati költségvetésben – mondta lapunknak Gór Csaba, a Fidesz frakcióvezetője, választókerületi elnök. Ugyanis a II. kerületi önkormányzat Karácsony Gergely főpolgármester helyett kezdett bele a forgalmas út felújításának a finanszírozásába, mint kiderült: vannak olyan az önkormányzat kezelésében álló utak és járdák, amelyek szintén felújításra szorulnának. Hiába ígért nyolcszázfős P+R parkolót is a kerületieknek Őrsi Gergely, úgy tűnik, ezt az ígéretét sem tartja be.

2023. 07. 25. 16:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őrsi Gergely a saját feladatát nem látja el, közben háromszázmillió forintot különített el a főváros kezelésében álló Szilágyi Erzsébet fasor felújítására. Ha megnézzük a kerületi utcákat, főleg Pesthidegkúton, akkor látható, hogy több száz kilométernyi felújítandó útszakasz van, a járdaépítésekkel is el van maradva az önkormányzat – mutatott rá Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi frakcióvezetője lapunknak nyilatkozva. 

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy több pénzt kellene költeni a szociális bérlakáshálózat fejlesztésére, most évente egy-két lakás felújítása történik meg, ez pedig nem nevezhető bérlakásprogramnak. Bőven lenne tehát helye a fővárosnak adományozott háromszázmillió forintnak a kerületben.


– Még a kampányban beígérte Őrsi Gergely egy nyolcszázfős P+R parkoló építését is Pesthidegkúton. Most arról beszél, hogy egy százfős parkolót építene meg az egyik élelmiszerlánccal közösen, miközben plázastop van érvényben Magyarországon, tehát rengeteg a kérdőjel a beruházás körül. Őrsi Gergely tehát ezt az ígéretét sem teljesítette a kerületi lakosok felé – mondta Gór Csaba. 

A fideszes frakcióvezető nyomatékosította: a Szilágyi Erzsébet fasort kétségkívül fel kell újítani, de ez a főváros feladata lenne. 

Gór Csaba emlékeztetett arra, hogy a szocialista Őrsi Gergely a kampányban úgy fogalmazott: a kerületiek érdekében elvégeznek minden munkát, a számlát pedig a végén benyújtják annak, akinek a feladata lett volna. A kormánypárti politikus feltette a kérdést: „Vajon a polgármester betartja legalább ezt az ígéretét, és benyújtja majd a számlát a fővárosnak?”

Borítókép: Szilágyi Erzsébet fasori beruházás (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.