Kétszáz ember halt meg az utakon az elmúlt fél évben Magyarországon

Az elmúlt hat hónapban több mint kétszáz ember vesztette életét közlekedési balesetben Magyarország útjain.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 08. 10:08
null
Hahót, 2021. augusztus 5. Összeroncsolódott személyautó a 74-es fõúton Hahót térségében 2021. augusztus 5-én. A fõút 23-as kilométerénél karambolozott egy magyar és egy külföldi rendszámú autó, mindkét jármûben két-két ember utazott. A magyar autó vezetõje a helyszínen meghalt. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei év első felében 6383 olyan közlekedési baleset történt Magyarországon, amelyben megsérültek. Ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Police.hu-n.

Ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be

 – közölték.

A rendőrség statisztikája alapján, a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27 százalék), az elsőbbségi jog meg nem adása (26 százalék) és a kanyarodási szabályok megszegése (15 százalék).

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.