Kiadhatják a piros riasztást is, olyan heves zivatarok jöhetnek

Akár jégeső is lehet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 21:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden késő délután, este a nyugati megyék fölé sodródhatnak be zivatarok, majd késő estére megszűnik a zivatartevékenység – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

Mint írja a portál, a keddről szerdára virradó éjszaka második felétől kezdődően több hullámban, így szerdán napközben is várható záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulása. 

A zivatarokat általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Heves zivatarok kialakulására (akár ezek rendszerbe szerveződésére) elsősorban a délnyugati, valamint az északkeleti területeken mutatkozik esély. 

A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm) társulhat.

 

Az időjárási helyzetre való tekintettel a piros fokozat is kiadásra kerülhet!

 

Ma az északkeleti megyéket leszámítva 25, a déli területeken 27 fok fölött várható a napi középhőmérséklet. Holnapra mérséklődik a meleg, a Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön várható 25, 26 fok közelében a napi középhőmérséklet értéke.

Folyamatosan frissülő veszélyjelzés az alábbi oldalon követhető:

https://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.