Kommunális hulladék ég egy Veszprém vármegyei hulladékkezelőben

Tűz ütött ki a királyszentistváni hulladékkezelő központban szerdán, a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és két munkagép segítségével oltják a lángokat – közölte a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 26. 16:14
Felgyõ, 2022. szeptember 11. Tûz a Felgyõi Regionális Hulladékkezelõ Központban 2022. szeptember 11-én. Több mint ötven tûzoltó próbálja megfékezni a lángokat a központban, ahol dél körül ütött ki tûz. A hulladék több száz négyzetméteren ég Tömörkény határában, a Gátér felé vezetõ út közelében. A lángok a központ épületeit is veszélyeztetik, de személyi sérülés nem történt. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csondor Henrietta tájékoztatása szerint egy három betonfallal körbekerített, mintegy négyszáz négyzetméteres területen 200-220 köbméter kommunális hulladék ég.

A tűzoltók a lerakatot két vízsugárral oltják, egy munkagép folyamatosan hordja ki a hulladékot a területről, amelyet szintén két vízsugárral hűtenek, egy másik munkagép pedig földet hord rá. Az oltási munkákat az erős szél nehezíti.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, veszélyesanyag-koncentrációt a mérések nem mutattak ki. A füstgáz-koncentráció az egészségügyi határérték alatt van – tette hozzá a szóvivő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.