Még szélesebb körben teszi elérhetővé programjait a Mathias Corvinus Collegium

MCC Plusz program hallgatóinak lehetőségük van részt venni az intézmény teljes oktatógárdájának képzésein.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 11:45
Boritókép: A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak. (MTVA/Bizományosi: Róka László)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MCC Plusz program a hallgatóknak és az MCC tehetséggondozó tevékenysége iránt érdeklődőknek nyújt ingyenes képzéseket: elsősorban olyan diákokat céloz meg, akik a kollégiumi férőhely biztosítását is magukba foglaló képzéseken kívül kívánnak bekapcsolódni az Mathias Corvinus Collegium életébe − derült ki az MCC sajtóközleményéből. 

A program 2022 szeptemberében 45 fővel indult: a diákok aktívan részt vesznek az MCC szakmai programjaiban és a közösségépítésben is fontos szerepet vállalnak.

 

A részletek szerint a 2022 őszén, 45 fővel indult MCC Plusz program célja, hogy a Mathias Corvinus Collegium minél szélesebb körben kínálhassa fel egyedülálló tehetséggondozó programjait. A programban az MCC a képzései azon tehetséges diákok számára is elérhetővé válnak, akik egyetemi és egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudnak élni a bentlakásos kollégium lehetőségével, de a felvételin kimagaslóan teljesítettek.

A sajtóközlemény kiemelte, hogy az MCC Plusz program hallgatóinak lehetőségük van részt venni az MCC összes rendezvényén, valamint az intézmény teljes oktatógárdájának képzésein. 

Így a program első tanévében például olyan külföldi szakemberekkel is találkozhattak, mint Jeffrey Sachs, Vincent Harinam, Kevin Roberts vagy Adrian Vermeule. 

A hallgatók az őket érdeklő témákban meghívott vendégek exkluzív előadásai révén mélyülhetnek el, a többéves, kimagasló teljesítmény pedig az MCC diplomáig juttathatja el őket. A diákok pályázhatnak külföldi tanulmányutakra, illetve az MCC nemzetközi hálózatépítésének köszönhetően tanulhatnak Bécsben, Berlinben és Oxfordban is.

Emellett kiderült, hogy az első tanévben számos kimagaslóan teljesítő diák kapcsolódott be junior kurzusokba, illetve fejleszthette nyelvtudását az MCC által biztosított lehetőségeknek köszönhetően. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő negyedév célja a diákok által elérhető oktatási csomagok kialakítása, a programelemek bővítése és új diákok bevonása a programba. A 2022/2023-as tanévben meghirdetett, 200-nál is több rendezvény összesen több mint 1500 érdeklődőt vonzott.

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely jelenleg 28 helyszínen, több mint hétezer diáknak biztosít ingyenes tehetséggondozó képzéseket. Az intézmény célja, hogy néhány évben belül a Kárpát-medencében 35 magyarlakta településen mintegy tízezer diák számára tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait.

 

 Borítókép: A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a főváros I. kerületében, a Somlói úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.