Rengeteg magyar vonatkozású haláleset történt az elmúlt napokban külföldön + videó

A külügyi államtitkár videójában elmondta, mi a teendő, ha külföldön éri baj az utazó magyar állampolgárokat.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 17:45
Forrás: Facebook/Menczer Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt napokban több magyar vesztette az életét külföldön balesetben, ezekről a balesetekről szeretnék tájékoztatást adni” – mondta Menczer Tamás a Facebookon közzétett videójában.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a közelmúltban több magyar állampolgár szenvedett halálos, illetve súlyos sérülésekkel járó baleseteket külföldön. Csehországban két busz ütközött össze a D2-es autópályán, egy ember meghalt, összesen 76-an sérültek meg, ebből 14-en súlyosan.

Erdélyben két magyar motoros halt meg, egy harmadik pedig súlyosan megsérült a DN 68-as jelzésű országút Karánsebes és Hátszeg közötti szakaszán történt balesetben. Menczer Tamás korábban azt is elmondta, hogy Szlovákiában egy autó elgázolt két magyar kerékpárost, akik a helyszínen belehaltak a sérüléseikbe.

A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy a konzuli szolgálat honlapján, illetve a +36 80 368 036-os telefonszámon bárki segítséget kérhet, ha bajba került külföldön.

Menczer Tamás továbbá elmondta, minden erejükkel igyekeznek segítséget nyújtani a külföldön tartózkodó magyar állampolgároknak.

Borítókép: Menczer Tamás ( Forrás: Menczer Tamás/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.