„Nem azon spórolnának, amin én szeretném: a saját fizetésükön” – reagáltak a fővárosiak arra, hogy Karácsony csődbe vitte Budapestet

A Metropol megkérdezte a budapestieket, milyen spórolásra számítanak a baloldali városvezetés részéről.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 13:46
ÖRSI Gergely; KARÁCSONY Gergely; TORDAI Bence
Budapest, 2023. június 15. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond, mellette Õrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) II. kerületi polgármester (b) és Tordai Bence (Párbeszéd), a választókerület ellenzéki országgyûlési képviselõje (j) a fõvárosi jármûcsereprogramról tartott sajtótájékoztatón a Széll Kálmán téren 2023. június 15-én. Az elmúlt évtizedek legjelentõsebb fõvárosi jármûcsereprogramjának nevezte Budapest fõpolgármestere azoknak a modern, CAF-típusú, spanyolországi gyártású villamosoknak a beszerzését, amelyek a budai vonalakon közlekednek majd. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hát az biztos, hogy kevesebbet takaríttatnának, pedig már így is gáz a helyzet. Ők azon nem spórolnának, amin én szeretném. A saját fizetésükön” – válaszolta egy budapesti lakos a Metropol azon kérdésére, hogy mi lesz a következő, amin Karácsony Gergelyék spórolni fognak a kialakult csődhelyzet miatt.

Karácsony Gergely – mint minden évben eddig – idén is bejelentette a csődhelyzetet, az augusztust sem kellett megvárni, már most hitelből működik a főváros. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez Budapest számára mit jelent, hiszen valameddig elüzemel Budapest a bankok pénzén. Az viszont kiderült, hogy a főpolgármester a fontos költségvetési számokkal sincs tisztában. 

Már csak emiatt is felmerül a kérdés: akkor az elmúlt négy évet hogyan kormányozta ilyen tájékozatlanul? Különösen annak fényében, hogy elődjétől, Tarlós Istvántól 180+34 milliárd forintot örökölt, és a beszedett iparűzési adó is évről évre megdöntötte a korábbi rekordokat, idén várhatóan meghaladja a 271 milliárd forintot. Azaz körülbelül 500 milliárd forint plusszal gazdálkodott Karácsony Gergely, mégis sikerült csődbe kormányoznia Budapestet. 

A Metropol megkérdezte a budapestieket, milyen spórolásra számítanak a baloldali városvezetés részéről. 

– Szerintem csak minden harmadik lámpa fog égni a közterületeken – mondta egy budapesti. Egy másik szerint a közvécéken biztosan spórol majd a Városháza, de újabb hitelt is felvesz. Volt, aki úgy vélte, hogy elsősorban az utcán dolgozók isszák meg a levét annak, hogy Karácsonyék rosszul gazdálkodnak: „Azokon, akik az utcán dolgoznak, például sepregetnek. Le fogják csökkenteni a fizetésüket”. 

Más az autósok megadóztatására számít, őket úgyis utálja a főpolgármester, és úgy véli, ritkítani fogják a tömegközlekedési járatokat. Volt, aki csak annyit mondott:

„Nem tudom, hogyan fogunk kimászni a sz…rból”.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond, mellette Őrsi Gergely (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) II. kerületi polgármester és Tordai Bence (Párbeszéd) (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.