Egyeztetne a brüsszeli pénzekről Karácsony – itt a kormány válasza

A főpolgármester szerint Budapest brüsszeli irodáján keresztül képes lenne hazahozni uniós pénzeket, csak a kormánnyal kellene egyeztetnie ehhez.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány számos alkalommal egyeztetett már Karácsony Gergellyel az uniós forrásokról

− reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek reggeli online sajtótájékoztatójára. 

Kiemelték: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter többször is személyesen találkozott Karácsony Gergellyel. 

A főpolgármester annak ellenére, hogy kétszázmilliárdos megtakarítással és egyre növekvő iparűzési adóbevétellel vette át Budapestet, három év alatt mégis a csőd szélére vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát. Most ismét az elköltött pénzeket és a saját alkalmatlanságának árát akarja kifizettetni a kormánnyal

− emelte ki közleményében a a Kormányzati Tájékoztatási Központ, utalva arra, hogy Karácsony Gergelyék a helyreállítási hitel összegeiből is szívesen költenének. 

A főpolgármester a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban arról beszélt, hogy szerinte a kormánynak társadalmi párbeszédet kellene indítania az uniós helyreállítási alap hitelének felhasználásáról, erre a fővárosnak már tervei is vannak. Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője a videóban úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatok adhatnak tanácsokat a kormánynak, hogyan használják fel majd ezt a hitelt. A két párbeszédes politikus arra utalgatott, hogy ők el tudnák intézni, hogy megjöjjenek a pénzek, de ehhez mindenképp a kormánnyal kell egyeztetniük. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.