A budapesti Fidesz szerint Gyurcsány vesztes csatába küldte Karácsonyt

Szerintük lett volna miből gazdálkodni, de az elmúlt években kirámolták a széfben pihenő 214 milliárd forintot.

2023. 07. 19. 12:15
null
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesztes csatába küldte Karácsony Gergelyt a dollárbaloldal hadvezére. Gyurcsány Ferenc egy korábbi rádióinterjúban kiborult azon, hogy Karácsony nem elég karakán módon küzd a kormánnyal, utasítására a dollárbaloldali főpolgármester azonnal megpróbált keménykedni. Ez nem jött össze: Karácsonyék elbukták a perüket a szolidarítási hozzájárulásról, amit az ország leggazdagabb városaként sem szerettek volna befizetni, hogy segítsék a szegényebb településeket

− emelte ki a budapesti Fidesz Facebook-oldalán, reagálva arra, hogy a Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben az adófizetés alól próbált kibújni.

A budapesti Fidesz szerint lett volna Karácsonyéknak miből gazdálkodniuk, 

ha a dollárbaloldal nem viszi csődbe Budapestet, de az elmúlt években kirámolták a széfben pihenő 214 milliárd forintot, és annak ellenére fogyott el a pénzük, hogy minden eddiginél magasabb adóbevételeik voltak.

Mint azt lapunk is megírta, Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be Facebook-oldalán arról, hogy első fokon visszautasította a Fővárosi Törvényszék Karácsonyék keresetét. A pénzügyminiszter kiemelte azt is: a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitték a fővárost. Hozzátette: annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzési adóbevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot.

Mint ismert, tavasszal rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a főpolgármester, hogy Budapest nem tud a központi költségvetésbe több különböző adót befizetni, amelyek öt-tíz milliárd forint körüli összegek, azok átütemezését kérik az adóhatóságtól. Ugyanakkor a szolidaritási adót megkérdőjelezi a fővárosi baloldali vezetés, azt nem tartják törvényesnek, annak csökkentéséért a közigazgatási bíróságon pert indítanak. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.