„Más baloldali települések nem mentek csődbe, sőt még fejlődni is tudtak”

Hollik István szerint a kormánnyal való harca helyett jobb lenne, ha Karácsony Gergely a budapestieket képviselné és a várost fejlesztené.

Munkatársunktól
2023. 07. 19. 10:54
null
Budapest, Hollik István az irodájában Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tarlós István kétszázmilliárd forint megtakarítással adta át a főváros vezetését, Karácsonynak három és fél év alatt sikerült csődbe vinnie Budapestet. A törvényeket viszont azoknak is be kell tartaniuk, akik az ellenzéki oldalon állnak – fogalmazott Hollik István a Magyar Nemzetnek, miután a Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben az adófizetés alól próbált kibújni.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint Karácsony Gergely azon állítása, miszerint a kormány ellehetetleníti a baloldali városokat és kerületeket, hazugság. Példaként említette Szegedet és a XIII. kerületet, mondván, amióta Fidesz-kormány van, ez a kerület és város ellenzéki vezetés alatt áll, mégis megállják a helyüket.

– Ha már megválasztották, vállalnia kell a főváros anyagi helyzetéért a felelősséget. Érdekes, hogy más baloldali kerületek, városok nem mentek csődbe, sőt még fejlődni is tudtak. A fővárosi vezetés kormányra mutogatása felelőtlenség és a felelősség áthárítása. A kérdés az, hogy az a főpolgármester, akit a budapestiek megválasztottak, a budapestiek érdekében cselekszik-e vagy sem? Ha valaki arra használja fel a megválasztott tisztségét, hogy harcoljon a kormánnyal és nem arra, hogy a budapestieket képviselje és a várost fejlessze, rosszul bánik a lakosokkal, és rossz politikát alkalmaz – jelentette ki Hollik István.

Borítókép: Hollik István (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.