Döntött a Fővárosi Törvényszék: nem bújhat ki Karácsony Gergely a fizetés alól

Varga Mihály szerint a főpolgármester csődbe vitte a fővárost.

Magyar Nemzet
Forrás: Varga Mihály közösségi oldala2023. 07. 19. 8:48
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. június 28. Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben az adófizetés alól próbált kibújni – közölte Varga Mihály hivatalos közösségi oldalán. 

A pénzügyminiszter a bejegyzés alatti kommentben úgy fogalmazott: „Az ország leggazdagabb településeként sok más önkormányzathoz hasonlóan Budapestnek is szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a szegényebb településeknek, összesen 57,8 milliárd forintot.”

Varga Mihály azt írta, „A főpolgármester ezt az összeget nem hajlandó befizetni, ezért fordult keresetével a Fővárosi Törvényszékhez, amely mostani végzésével visszautasította azt.”

A pénzügyminiszter a kommentben megerősítette, 

a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitték a fővárost.

Annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzési adóbevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot – írta. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.