Ok nélkül ütött arcon egy kórházi dolgozót egy férfi a sürgősségin, azonnal bíróság elé állították

Alkoholproblémák miatt szállította be a mentőszolgálat a férfit a kórházba.

Magyar Nemzet
Forrás: HEOL2023. 07. 18. 14:09
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan megütött egy kórházi dolgozót az a férfi, akit ezért soron kívül bíróság elé állított az ügyészség – közölte a HEOL-lal Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Alkoholproblémák miatt szállította be a mentőszolgálat a negyvennégy éves férfit az egri kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára, ahol az eset történt június 27-én kora délután. 

A férfi a folyosón várakozott, amikor – munkáját végezve – elhaladt mellette egy számára egyébként ismeretlen egészségügyi dolgozó. A hölgy jól láthatóan nem a betegek, hanem a betegellátók közé tartozott, amelynek bizonyságául nem csak ennek megfelelő ruházatot viselt, de még egy névkitűzőt is hordott a mellkasán. A sértett épp a betegfelvételi pult felé tartott, amikor a vádlott utána eredt, majd a pult előtt megragadta, és „te meg mit akarsz itt” felkiáltással a jobb arcán nagy lendülettel megütötte. Az ütéstől a nő szemüvege a földre esett – fogalmazott a szóvivő.

A szóvivő elmondta, hogy mindezt látta a közelben tartózkodó biztonsági őr, aki ugyan megakadályozni nem tudta a váratlan eseményt, de annak bekövetkezte után elfogta a terheltet és bekísérte őt a vizsgálóba, ahol megvárták a kiérkező rendőröket. A közfeladatot ellátó személynek minősülő sértett az elszenvedett sérülése miatt magánindítvánnyal élt.

Az Egri Járási Ügyészség a múlt hét végén bíróság elé állította az elkövetőt, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolt. 

A járásbíróság – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – jogerősen egy év két hónap, végrehajtásában egy év tíz hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az erőszakos terheltet. A férfi a tárgyaláson bírói kérdésre sem tudta elmondani, miért tette ezt – közölte Konkoly Thege László.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.