Rejtély, hogy elkapta-e a magyar Bonnie és Clyde-ot a rendőrség, de arról van videó, amint robogón menekültek

Egyelőre csak keveset lehet tudni az incidensről.

Magyar Nemzet
Forrás: Budapesti Autósok2023. 07. 10. 16:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen egy hete, hogy kisebb ámokfutás történt a Váci és a Dagály utca kereszteződése körül a XIII. kerületben, ugyanis a rendőrök egy robogón közlekedő párt üldöztek nagy erőkkel. Hogy egyéb oka az incidensnek van-e azon kívül, hogy a motoron nem volt rendszám, nem lehet tudni, azonban valaki megörökítette a nem mindennapos eseményt a fedélzeti kamerájával. 

A Budapesti Autósok sem tud ennél többet; a portál azt írja, a videón jól kivehető, hogy nem volt rendszám a robogón, így könnyű vélelmezni, a motor 50 köbcentiméteres lehetett, így tehát ha a rendőröket nem a rendszám hiánya aggasztotta, akkor feltehetően az, hogy ilyen motoron idehaza utas nem szállítható, 

abban az esetben sem, ha az kétszemélyes. 

Ha viszont nagyobb motorral száguldoztak Budapesten, akkor mégis a rendszám hiánya lehetett a probléma.

A portál azonban hangsúlyozza, egyelőre nem lehet tudni, hogy miért üldözték a rendőrök a fiatalokat. Megjegyzik, nem kizárt, hogy a robogósok megúszták az igazoltatást, mert a motor ellen a rendőrautónak a városban nem sok esélye lehetett.

Frissítés: Közben a hvg.hu megkereste a rendőrséget az ügyben, és azt a választ kapták, több környező utcán át követték, majd néhány perc üldözés után a Karikás Frigyes utcában igazoltatták a 21 éves férfit és a 19 éves nőt, akik elmondták, azért menekültek, mert korábban kábítószert fogyasztottak, a robogó tárolójában pedig növényi törmeléket is találtak.

Közölték továbbá, hogy a robogós ellen kábítószer-birtoklás és bódult állapotban való vezetés gyanúja miatt indult eljárás. A közlekedési szabályok megsértése miatt feljelentették a fiatalokat és közigazgatási bírságot is kaptak.

Borítókép: a robogósok éppen elkerülik a rendőrautót (Fotó: Budapesti Autósok)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.