Székelydobói holttest: medve vagy ember végzett az áldozattal?

A maradványokból egyelőre nem megállapítható biztosan, hogy mi történt a férfival.

Magyar Nemzet
Forrás: Maszol2023. 07. 25. 11:52
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bögözhöz tartozó Székelydobóban egy 37 éves férfi tanyáján emberi maradványokat találtak múlt szerdán. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. Az áldozattal a feltételezések szerint medve végezhetett, de erre csak a törvényszéki orvostani vizsgálat adhat majd választ  – adta hírül a Maszol.

Ülke István, Bögöz polgármestere úgy nyilatkozott a lapnak,

„Amennyiben a rendőrségi vizsgálat azt bizonyítja, hogy medve támadt a férfira, tehát hogy van egy veszélyes medve a falu környékén, akkor mindenképp kérni fogjuk a kilövési engedélyt.”

A polgármester ismerte az áldozatot 

Ülke István elmondta:

„[A férfi ] otthonról elment ki a tanyára. Két hét után történt, hogy a falubeliek látták, hogy több állata szabadon kószál, akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben. Amikor odamentek, látták, hogy a kutya meg van kötve, a ló is meg van kötve, a csikó pedig szabadon kószál. Amikor a tanya tulajdonosát keresték, csak csontokat találtak. Nem lehet tudni, hogy ebben a kéthetes periódusban mikor történhetett az eset”

Az áldozat szülei ekkor értesítették a rendőröket, akik a lap megkeresésére elmondták, hogy a nyomozás még folyik, és hónapokba is telhet, mire egyértelműen megállapítják, hogy mi lett a férfi sorsa. 

Medvék járják a környéket

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba úgy gondolja, a férfival egy medve végzett, és nehezményezi a hatóságok lassú és körülményes ügyintézését, akik szerinte az illetékes vadásztársasággal sem vették fel a kapcsolatot, így ha medve a felelős, akkor az állat még biztosan szabadon kószál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.