Szijjártó Péter: Aki a migrációt pártolja, az Európa végét akarja

A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy hazánk nem lesz bevándorlóország.

2023. 07. 04. 10:54
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. június 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Dana Hungary Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. június 6-án. A Dana amerikai gépjármûalkatrész-gyártó körülbelül 36 milliárd forint értékû beruházása nyomán 300 új munkahely jön létre Gyõrben. A vállalat elektromos meghajtási egységeket és akkumulátorok hûtésére alkalmas termékeket fog gyártani már meglévõ üzemében; az állam 6,6 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Unió önfeladó politikája még tovább erőlteti az elhibázott migrációt – fogalmazott Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, ilyen helyzetben a brüsszeli döntéshozók háborús forgatókönyveket dolgoznak ki a béktervek helyett, továbbá megdöbbentően nevezte az uniós migránskvóta tervét.

– Egészen megdöbbentő, hogy 2012-ben Nobel-békedíjat kapott az EU, azonban érdemtelenné váltak rá – húzta alá a kormánypárti politikus. Kiemelte, hogy az EU a háborúpárti hozzáállásban a magyar baloldalra is számíthat. Simicskó István a mgiránsgettókról szólva kiemelte, hogy azzal az unió bajt hoz a tagállamokra. Emlékeztetett, hogy a magyar emberek 2016-ban népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem kérnek a migránsokból.

 

– Az EU vezetői térjenek észhez, fejezzék be az önfeladó politikát. Magyarország nem lesz bevándorlóország 

 

– rögzítette a frakcióvezető.

Válaszában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: a franciaországi híradások világossá tették, hogy a nyugat-európai országok által hangoztatott társadalmi integrációs törekvések elbuktak. 

– Az illegálisan, más kultúrából érkező, erőszakos tömegeket lehetetlen integrálni. Nem akarják ők sem, hogy a többségi társadalom részévé váljanak, de a többségi társadalomnak is súlyos kételyei vannak – hangsúlyozta a tárcavezető. Felhívta a figyelmet: semmilyen tragédia nem elég ahhoz, hogy Brüsszelben észhez térjenek és a migrációs politikáját megváltoztassák. Mint mondta, nem elég a francia nagyvárosokban látottak sem.

– Az embereknek van egy világos elvárása: a brüsszeli, jól fizetett bürokraták védjék meg az európai embereket. Ehhez képest a migránskvóta puccsszerű áterőltetésén töri a fejét az európai bürokrácia – húzta alá Szijjártó Péter. Jelezte, hogy a nemzetközi jog szerint a Magyarország déli határán lévő emberek nem lehetnek menekültek.

 

– Nem leszünk bevándorlóország, továbbra is védjük a déli határunkat. Aki a migrációt pártolja, az Európa végét akarja, mi viszont ezt nem akarjuk

 

 – tette egyértelművé a miniszter. 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.