Szivárványos paddal érzékenyít a Soros-szervezet

Átadták Budapest első szivárványos köztéri padját a ferencvárosi Tompa utcában. A Soros-pénzből fenntartott Amnesty International Magyarország és a ferencvárosi önkormányzat a Budapest Pride közösségi fesztiválon tartotta meg a padavatót, véleményük szerint a lakosság tíz százaléka nem fejezheti ki szeretetét a párja iránt ma Magyarországon. A már eddig is meglévő padot a Soros-szervezet aktivistái festették át szivárványszínűre.

2023. 07. 06. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar emberek kilencven százaléka szabadon kifejezheti a szeretetét, megfoghatja a párja kezét, megcsókolhatja az utcán. De mi a helyzet a maradék tízzel? A kormány kirekesztő propagandatörvénye gyűlöletre bátorít a szexuális és nemi kisebbségekkel szemben, akiket válogatott eszközökkel igyekszik kizárni a nyilvánosságból” – lépett fel támadóan a Soros György által támogatott Amnesty International Magyarország

A kormányzati álláspont azonban közismert: Magyarországon bárki megszégyenülés nélkül vállalhatja nemi orientációját, egy feltétel van csupán: a gyermekeket hagyják békén.  

A Soros-szervezet arra is kitért: azért festették át a padot a Tompa utca 17. alatt a ferencvárosi önkormányzat támogatásával, mert kell hogy legyen helye Magyarország mindennapjaiban a biztonságnak, az elfogadásnak és a nyitottságnak. 

Döme Zsuzsanna (MKKP) ferencvárosi alpolgármester is részt vett az átadón

 Az átadón részt vett Döme Zsuzsanna (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) ferencvárosi alpolgármester is. 

A marihuána legalizálásért küzdő, ifjúsági területért felelő városvezető közösségi oldalán azt írta: „a gyerekek ebben a padban egy színes padot látnak, és azt az alap emberi üzenetet, amit a kedvenc, nem ledarálandó mesekönyveikben is” – utalt Döme a Meseország mindekié homoszexuális propagandát népszerűsítő mesekönyvre.

Az ország első szivárványos padját 2022-ben a miskolci Európa téren az Amnesty International Magyarország középiskolásoknak szóló versenyének, az Összpontnak az egyik nyertes csapata avatta fel.

Mint arról lapunk is beszámolt, Baranyi Krisztináék két évvel ezelőtt állították fel a Black Lives Matter (BLM) előtt tisztelgő szobrot, amelyet a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyeztek el. A szobor az amerikai szabadságszobrot ábrázolta a BLM-aktivisták térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égbe emelve, a másikban pedig egy könyvet tartva, amelynek borítóján a mozgalom neve áll. A szobrot egyébként az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínre festették.

Sokaknak nem tetszett a szobor, nem sokkal később meg is semmisítették. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak nyilatkozott a ferencvárosi BLM-szobor ledöntéséről: „Amikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön eldöntöttem, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz.”


Borítókép: A Tompa utcai pad (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.