Szupercellákkal csapott le az ítéletidő, szélvédőket és tetőket zúzott be a jég + videó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden komoly károkat okozott a vihar.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, ViharVonal2023. 07. 21. 14:06
null
Gádoros, 2020. február 11. Jégdarabok a jégesõ után a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a déli órákban az ország északkeleti részén viharos, erősen viharos, károkozó széllel és jégesővel tarolt végig több zivataros góc és szupercella. Az Országos Meteorológiai Szolgálat által mért legerősebb széllökések meghaladták az óránkénti 90 kilométeres sebességet is.

 

Ezeken a tájakon 25–28 fokig emelkedett csak a hőmérséklet, miközben az ország délkeleti részén még mindig 32 fok feletti értékeket mértek.

Délután főként az Alpokalja térségéből, majd éjszaka már a Dunántúlról jelentettek csapadéktevékenységet. A csapadékos, felhős nyugati vidékeken enyhébb volt a hajnal, a derült keleti részeken 14–16 fokig, északkeleten 9–10 fokig hűlt le a levegő – ismertette közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden komoly károkat okozott az átvonuló szupercella és a jégeső – derült ki a ViharVonal bejegyzéséből, amelyben fotókat és videókat is megosztottak a pusztításról.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.