Telekocsival hozta a kábítószert Hollandiából – lekapcsolták a magyar rendőrök

A 29 éves férfi egy benzinkúton ült volna át társai mellé, de a rendőrök már várták őket.

Munkatársunktól
2023. 07. 12. 11:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatezer adagnyi, körülbelül nyolcmillió forint értékű kábítószert foglaltak le egy közös akcióban a hatóságok Budapesten – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A rendőrség oldalán olvasható beszámoló szerint az ügyben három férfit vettek őrizetve kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A kábítószer Hollandiából érkezett telekocsi-szolgáltatással egy fővárosi benzinkúthoz, ám a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és miskolci rendőrök már tárt karokkal várták a 29 éves férfit, aki a drogot a bőröndjében szállította. A fiatal épp egy másik autóba akart átszállni, amikor a rendőrök színre léptek. 

A táskában 1138 gramm zöld, növényi, kábítószergyanús anyagot – feltehetően marihuánát –, és ötezer citromsárga ecstasy tablettát találtak. 

A telekocsis drogfutárt egy fővárosi benzinkúton várták a rendőrök. (Forrás: Police.hu)

A három férfi lakóhelyén is tartottak házkutatást, ahol további kábítószert és készpénzt foglalt le az NNI. Mindhárom embert jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

 

Romló drogstatisztika

 

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma az elmúlt tíz évben 51 százalékkal nőtt Magyarországon – derül ki a KSH nemrégiben közzétett adataiból. Amíg 2012-ben 5216 esetről számolt be a hatóság, addig tavaly 7907 droggal kapcsolatos bűnelkövetést jegyeztek. 2013 óta a bűncselekmények számában drámai emelkedés figyelhető meg: 2014-ben 6509 esetet derített fel a rendőrség, 2018-ban pedig 8640 alkalommal indult eljárás kábítószer-kereskedelem vagy -birtoklás miatt. Az adatok szerint még a koronavírus-járvány miatti korlátozások sem vetették vissza a drogdílerek és a -használók kedvét, sőt 2020-ban tovább nőtt a bűncselekmények száma: ebben az évben a hatóságok 7113 alkalommal leplezték le a törvénysértőket. 

Az elmúlt években pedig szintén drasztikusan nőtt a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma: 2021-ben 7504 eset volt, tavaly pedig öt százalékkal emelkedett a drogokkal kapcsolatos bűncselekmények száma az előző évhez képest, összesen 7907 alkalommal leplezte le a rendőrség a bűnözőket. 

 

Borítókép: A hatóság által lefoglalt drog egy része, ötezer darab ecstasy tabletta (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.