Többször is felborult autójával az ittas férfi, végül elkapták a rendőrök + videó

A sofőr ittas állapotban próbált elmenekülni a hatóság elől.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 07. 25. 17:48
null
Budapest, 2023. június 15. Rendõrségi közúti ellenõrzés Budapesten, az Alkotás úton 2023. június 15-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Mûveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenõrzési terve alapján tart a rendõrség országos akciót. Ebben az idõszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülõ embereket szûrik ki. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felismertek a rendőrök a volán mögött egy zalakomári férfit még szombaton, akinek nem lett volna szabad ott ülnie, mert korábban eltiltották a vezetéstől. Érdekesség az ügyben, hogy a fiatalembernek soha nem is volt jogosítványa. Emiatt félre akarták állítani, de a sofőr 

 inkább beletaposott a gázba, és továbbhajtott. 

A rendőrök követték, amíg a férfi egy kanyarban el nem vesztette az uralmat az autó felett, majd kisodródott, és felborult, ezt alább tekinthetik meg az érdeklődők.

A helyi férfi a balesetet sérülések nélkül megúszta, azonban felmerült a gyanú, hogy vezetés előtt szeszes italt fogyasztott, amit az alkoholszonda igazolt is. A rendőrök a harminckét éves férfit további mintavétel céljából előállították. Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.