Tombolt a hétfői vihar: négyszáz beavatkozást jelentett a Katasztrófavédelem

A szél bontotta meg az épületek tetőszerkezetét, máshol fák dőltek az épületekre, és ez okozott károkat.

Magyar Nemzet
Forrás: Katasztrófavédelem2023. 07. 18. 8:57
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfő délutáni vihar miatt összesen 394 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször – írja a Katasztrófavédelem

Zömében az erős szélben kidőlt fákhoz, letört ágakhoz hívták a tűzoltókat. Károk huszonkét épületben keletkeztek, vagy a szél bontotta meg az épületek tetőszerkezetét, vagy fák dőltek az épületekre, és ez okozott károkat.

Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg 50 négyzetméteren. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták. 

Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon és Magosligeten egy-egy családi ház tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élők rokonokhoz költöztek, összesen tizenöt ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. Százötven beavatkozás jelenleg is folyamatban van, a legtöbb Debrecenben és környékén. 

Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.