Torlódás az M1-esen, növekvő forgalom az M3-ason

Helyzetjelentés a hazai utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 21. 7:01
Összeütközött kamionok az M3-ason, tűzoltók, baleseti helyszín, mentés Forrás: Tiszaújváros HTP/Pécsi János tűzoltó törzsőrmester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es autópályán a Győrt elkerülő szakaszon a 115-ös és a 105-ös kilométer között burkolatjavítás miatt forgalomterelésben kell autózni. A Budapest felé vezető oldalon a terelés végén, ahol az M19-es is becsatlakozik, csak egy sávon lehet közlekedni, mert egy műszaki hibás jármű vesztegel a külső sávban. Az arra közlekedőknek kisebb torlódáson kell átjutni.

A 31-es főúton, Heves és Tenk között a 118-as kilométernél egy személyautó árokba hajtott. A balesetvizsgálat és a műszaki mentés idejére a fél útpályát lezárták, váltakozó irányú a forgalom.

Kaposváron a 67-es főút és a 610-es főút kereszteződésében lévő füredi csomópontban a forgalomirányító jelzőlámpák műszaki probléma miatt sárgán villognak.

 

Magyar Nagydíj hétvégén

Ezen a hétvégén rendezik a 38. Forma–1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon, a Hungaroringen. Ezért már csütörtöktől erősebb járműmozgásra lehet számítani az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton, Kerepes környékén is.

Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és a 18-as kilométer között a leállósávot csak a VIP-vendégek használhatják. A nagyközönség a versenypályát a 19-es és a 23-as kilométernél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni.

A hétvégén Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani. Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható, ezért az arra közlekedőktől fokozott türelmet és figyelmet kérnek.

 

Munkavégzés az utakon

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es kilométernél a Tisza-hídon dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Az M3-ason ütközött kamionok (Fotó: Tiszaújváros HTP/Pécsi János tűzoltó törzsőrmester)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.