Vádlottak padján a rendőrt könyökön harapó férfi

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be a Gödöllői Járásbírósághoz hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt egy külföldi férfival szemben, aki tavaly augusztusban könyökön harapott egy rendőrjárőrt – tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 11:50
A,Police,Officer,Handcuffs,A,Suspect, bilincs, ismeretlen,
Bilincs, Letartóztatás, bilincsben Fotó: Vladimir Tretyakov Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanakkor az intézkedésnek ellenálló férfi az egyik rendőr vállát olyan erővel rúgta meg, hogy az kificamodott – tartalmazza a közlemény.

Az ügyészség  azt kéri a bíróságtól, hogy ítélje letöltendő börtönbüntetésre a férfit, aki jelenleg is letartóztatásban van – tették hozzá.

Mint írták: 

 

a külföldi férfi bemászott be egy Pest vármegyei  ingatlan udvarába, amit bejelentettek a rendőrségen. A helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a férfi az ingatlan garázsának padlóján fekszik.

 

A járőrök angolul is közölték a férfival, hogy rendőrök, mire az elkövető futni kezdett, és többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Amikor a rendőrök utolérték a férfit, földre vitték és megpróbálták megbilincselni. A vádlott azonban kiszabadult, és a ház kerítésére fellépve lendületből rúgta meg az egyik járőrt.

Ezek után egy másik rendőrjárőr paprika spray-t fújt a vádlottra, így ismét földre tudták vinni, és újra megkezdték a bilincselést. A férfi ez idő alatt is végig ellenállt. 

„Ráharapott az egyik intézkedő rendőr könyökére, amit felszólítás ellenére sem engedett el. A rendőr próbálta kirántani karját a vádlott harapásából, de ezt a férfi továbbra sem engedte” – fogalmaztak.

 

A harapással, illetve a rúgással okozott sérülések nyolc napon túl gyógyultak, vagyis súlyos sérülésnek számítanak

 

 – olvasható a közleményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.