Valaki olajat locsolt szét az egyik főúton

Négy kanyarívbe is került az olajból, amelyet valaki valószínűleg szándékosan öntött ki az 1119-es útra vasárnap reggelre Héreg térségében. Az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben – olvasható a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma cikkében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: KEMMA.HU2023. 07. 10. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően fáradt motorolaj került az 1119-es út héregi szakaszának négy kanyarulatába július 9-én, vasárnap reggelre. A foltokat többen észlelték, voltak, akik meg is csúsztak miattuk. Egy autós már röviddel 8 óra után tapasztalta a szokatlan jelenséget. Amikor az elsőn hajtott át, még azt hitte, véletlenről van szó, később azonban már másra kellett következtetnie.

Egy motoros is járt arra akkor, majdnem ki is csúszott az olajszennyeződés miatt. Ő hívta a rendőrséget. Az eset kikerült több Facebook-csoportba is. A hozzászólások alapján arra lehet következtetni, hogy az olajat valaki hajnalban locsolhatta ki az útra. Hogy mi volt a motivációja, nem tudni, ám a közösségi oldalon sokat azt feltételezik, hogy az illető az erre közlekedő motorosokkal akart elbánni.

Az 1119-es út Bajna–Héreg közötti szakasza kedvelt útvonala a motorosoknak. Nemritkán fordul elő itt súlyos vagy akár halálos közlekedési baleset. Éppen ezért nemrégiben újabb speciális kísérleti burkolati jeleket festettek fel az út ezen szakaszára.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Kemma megkeresésére arról tájékoztatott, hogy eddigi adataik szerint ismeretlen  tettes – vélhetően – használt motorolajat öntött ki négy kanyarívben a 1119-es számú úton Héreg térségében. Ismeretlen személlyel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Az érintett útszakasz az olajfoltok miatt veszélyessé is vált, a közút kezelője azonban még időben semlegesítette a szennyeződést.

A rendőrségnek a helyszínen történt közlekedési balesetről nincs információja.

Borítókép: Durva olajfoltok az 1119-es úton (Fotó forrása: Kemma/Gyuricza Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.