A halálos Árpád hídi tragédia után még mindig van, aki százharminccal repeszt

Most a Petőfi hídon eresztette szabadon lovait két közéleti szereplő. L. L. Juniornak és G.w.M.-nek arra is volt ideje, hogy integessenek egymásnak. A zenész úgy reagált: „drága vacsi lesz ez”.

Munkatársunktól
2023. 08. 25. 14:57
null
Pécs, 2019. április 3. Autósok sebességét mérik rendõrök a Speedmarathon elnevezésû 24 órás közlekedésbiztonsági ellenõrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban több baleset is történt Budapest hídjain, még mindig van, aki a KRESZ-szabályokat mellőzve közlekedik. Csütörtök este L. L. Junior tett közzé egy videót Instagram-oldalán, aki a felvétel rögzítésekor – szintén nem a megengedett sebességgel – a Petőfi hídon haladt át Budáról Pest irányába, amikor elhajtott mellette egy másik autó. Az előadó úgy kommentálta az eseményeket: 

Ezek a BMW-sek, gyerekek! 130-cal, döbbenet! Ki ez?

A felvételből látszik, a másik autóban szintén egy közéleti szereplő ült, nevezetesen G.w.M, aki vidám integetéssel üdvözölte a zenészt. A történet ide kattintva érhető el, korlátozott ideig.

A rapper azóta arról is „nyilatkozott” közösségi oldalán, hogy busás büntetésre számíthatnak G.w.M-mel. Mint fogalmaz: „rendőrség mindkét autót üdvözli”, majd hozzáteszi, „drága vacsi lesz ez”. Ezután elnézést kért mindenkitől, akit esetlegesen megbotránkoztatott ezzel. 

 

A rendőrség razziákat tart

 

Az Árpád hídi tragédiát követően nem sokkal később, július végén újabb baleset történt, akkor egy sofőr százzal csapódott a szalagkorlátnak, miközben a rendőrök elől menekült. A rendőrség azóta több razziát is tartott, hogy visszaszorítsa az ámokfutókat,  augusztus elején összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést a hídon, amelyek közül a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment.

Police.hu

 

Sokba kerül a szabálysértés ősztől

 

Szeptembertől jelentősen nő a gyorshajtásért kirótt büntetések összege: azok a sofőrök, akik 50-es vagy annál lassabb sebességkorlátozásnál 15–25 km/órával lépik túl a sebességkorlátot, 39 ezer forint bírságot kaphatnak, 25–35-ös sebesség túllépésnél 58 500 forintot fizethetnek, 35–45-nél 78 ezer forintot, 45–55-nél 117 ezer forintot, 55–65-nél 169 ezer forintot fizethetnek, 65–75-nél pedig 260 ezer forint bírságra számíthatnak. A 75 km/órával nagyobb sebességtúllépésnél pedig 390 ezer forint büntetést kaphatnak a vezetők. 

Azokon az utakon, ahol százas sebesség fölött lehetne menni, 20–35 km/h-s túllépésnél 39 ezer forintos büntetéssel kell számolni, ha pedig 110-zel a megengedett tartomány fölött hajt valaki, 390 ezres csekket vehet a kezébe.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.