A Magyar Nemzeti Médiaszövetség kiállt szerkesztőségünk mellett

Mint írták, megütközve értesültek róla, hogy az amerikai külügyminisztérium cenzúrázni próbálta a Magyar Nemzet egyik cikkét.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 20:28
PRESSMAN, David
Budapest, 2022. szeptember 2. David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete érkezése után a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megütközve értesült róla, hogy az amerikai külügyminisztérium cenzúrázni próbálta a Magyar Nemzet egyik cikkét. 

Szövetségünk mindig is kiállt a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságáért, és határozottan úgy véljük, ezeket a jogokat egy idegen ország külképviseletének is tiszteletben kell tartania

− fogalmazott az MNMSZ közleményében.

Mint ismert, lapunk is beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok korlátozta a magyar állampolgárok beutazását, miután Magyarország nem adja ki a kettős állampolgárságú külhoni magyar emberek adatait számukra. A cikk címében a korlátozásokra vonatkozó „vízumszankciók” kifejezés szemet szúrt az éber amerikai cenzoroknak, akik levélben ajánlották a szerkesztőségnek a kifejezés megváltoztatását.

Szövetségünk nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a magyar emberek keserves és hosszú úton szenvedtek meg azért, hogy ne kelljen semmilyen Nagy Testvér figyelő szemeitől és összevont szemöldökétől tartaniuk. Magyarországon ma sajtószabadság van, még akkor is, ha ez az Egyesült Államok ideiglenesen itt állomásozó követségi munkatársainak nem annyira tetszik. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség határozottan elutasítja a cenzúrázási kísérleteket és kiáll a Magyar Nemzet szerkesztősége mellett

− hangsúlyozta közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

 

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.