A természet gondozza a balesetveszélyes sövényt Józsefvárosban + fotó

„Vadvirágos Józsefváros. Ezt a területet a természet gondozza” – áll a táblán a Vajda Péter utcában lévő forgalmat elválasztó zöldsáv elején. A zöldsávban vadvirágot nem látni, helyette egy nagyra nőtt sövény takarja el az út beláthatóságát, amennyiben a közel hétszáz lakásos társasház parkolójából hajt ki egy autós. A túlburjánzott növényzet több ezer lakos és az arra haladó autósok közúti biztonságát veszélyezteti. A társasház kezelője először a fővárosi útkezelőhöz fordult, mint kiderült: a zöldsávot a helyi önkormányzatnak kellene gondoznia, ami azóta sem valósult meg. A Budapest Közút a társasházkezelőnek küldött válaszlevele szerint felhívták a helyhatóság figyelmét a problémára .

2023. 08. 11. 16:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Társasházunknak a Vajda Péter utca felől található egy gépjármű behajtására alkalmas kapuja. A bejelentést azzal kapcsolatban tenném, hogy a Vajda Péter utcán található növényzet magassága akadályozza az út beláthatóságát és megítélésünk szerint balesetveszélyes. Amennyiben az Orczy út felől haladó gépjármű kíván bekanyarodni, akkor a Könyves Kálmán körút felől érkező autót csak az utolsó utáni pillanatban veszi észre. Ugyanez a probléma a társasházból a Könyves Kálmán krt. felé történő kanyarodás esetén, amikor az Orczy út felőli gépjárműveket nehéz észrevenni” – írta lapunk birtokába került levelében a Kolónia társasházat kezelő Magyar Társasház Kft. a Budapest Közútnak. A fővárosi cég válaszlevélben kitért arra, hogy zöldsáv karbantartásáért a Józsefvárosi Önkormányzat felel, a panaszt továbbították nekik.

Vajda Péter utcai sövénysor Fotó: lakossági fotó

A panasz bejelentése óta több hét telt el, ám a sövény továbbra is gátolja a Vajda Péter utca beláthatóságát. Ami akár szemet is szúrhatott volna az önkormányzatnak, ugyanis a panasztétel után néhány nappal a helyhatóság kihelyezett egy táblát a zöldsáv elejére, amelyen a következő felirat szerepelt: „Vadvirágos Józsefváros. Ezt a területet a természet gondozza”.

A természet gondozza a sövényt. Fotó: lakossági fotó

Felmerül a kérdés, hogy az önkormányzat szerint a természetnek a sövényt is magának kellene nyírnia? Fokozhatja a gondot, hogy a „vadvirágos rét” pont a sövény előtt található, azaz ha növekedésnek indul a „méhlegelő” akkor még jobban csorbulhat a beláthatóság.

Fábián Márta, a józsefvárosi Fidesz tagja lapunknak az üggyel kapcsolatosan úgy fogalmazott: több lakó is jelezte, hogy balesetveszélyes a zöldsáv a Vajda Péter utcában.

– A Kolónia Társasházból több lakó megerősítette, hogy a túlnőtt sövénysor balesetveszélyes, gátolja a kilátást kanyarodáskor, és korlátozza a beláthatóságot. Tarthatatlan a helyzet, az önkormányzatnak lépnie kellene. Ez így nemtörődömség, nem pedig környezetvédelem – mondta el lapunknak Fábián Márta, aki a tájékoztató tábláról és a Pikó András által vezetett baloldali önkormányzatról úgy fogalmazott: pont annyira környezetvédők, mint civilek. A munkát akarják csak megúszni, közben a forrást kaszálásra beállították a költségvetésben. 

– Inkább megvárják, hogy baleset vagy akár szörnyűbb esetben emberi sérülés történjen. Ha csúnyán akarnék fogalmazni, akkor olyan, mintha nem is érdekelné őket a lakók épsége, pedig nemcsak elemi, hanem morális kötelességük is lenne a sövény nyírása – hangsúlyozta ki Fábián Márta. 

Borítókép: A Vajda Péter utcai zöldsáv (Fotó: lakossági fotó)
 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.