Amerikaiak kritizálják Bident a magyarellenes döntése miatt

Az intézet szerint „szégyenletes játszadozás ez egy hűséges szövetséges ellen, aki másfél millió ukrán menekültet fogadott be.”

Magyar Nemzet
2023. 08. 01. 19:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biden hétmillió embert enged át ellenőrizetlenül a déli határon. De megbünteti a NATO-szövetséges Magyarországot, mert nem eléggé háború- és LMBTQ-párti” – írja Twitter-oldalán a Counterpoint Institute, amelynek bejegyzést a Mandiner szúrta ki.

Az intézet szerint „szégyenletes játszadozás ez egy hűséges szövetséges ellen, aki másfél millió ukrán menekültet fogadott be.” Mindezt arra reagálva írta az intézet, hogy az Egyesült Államok kedden élesen korlátozta Magyarország részvételét a vízummentességi programjában a 2011 és 2020 között kiadott új útlevelekkel kapcsolatos biztonsági aggályok miatt. Információink szerint az USA az összes kettős állampolgár adatait – elsősorban a kárpátaljai és vajdasági magyarok adatait – akarta megszerezni Magyarországtól

Az amerikaiak akkor azt mondták, hogy ha Magyarország nem adja ki ezeket az adatokat, akkor eltörlik a kedvezményeket. Ehhez képest eltörlés helyett most csak szigorítottak. Közben már reagált a Belügyminisztérium is az amerikai döntésre, bosszúnak nevezte az intézkedést. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök Az unió helyzetéről címmel tartja első államfői évértékelő beszédét a washingtoni Capitoliumban 2022. március 1-jén (Fotó: MTI/EPA Pool/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.